Steam komt met functie voor streaming

Het heeft even geduurd, maar met de meest recente update voor Steam komt er eindelijk ook een optie om je games te streamen via het populaire gameplatform.  Met de nieuwste functie genaamd Broadcast wordt het mogelijk om te laten zien hoe goed je wel niet bent aan je vrienden of aan een groter publiek, als je dat wilt.

Om te starten met streamen, moet je wel een betáprofiel voor de Steam client hebben en toestaan dat de games die je speelt bekeken kunnen worden. Je kunt vervolgens instellen of je streams openbaar, alleen voor vrienden of alleen op uitnodiging bekeken kunnen worden. Mensen kunnen dan via twee opties je stream bekijken: door met de rechtermuisknop op jouw naam te klikken in hun vriendenlijst en vervolgens 'watch game' te selecteren, of door naar je Steam-profielpagina te gaan en daar vervolgens op de 'watch game' knop te klikken. In beide gevallen opent zich een tab in je browser waar je vervolgens de stream kan bekijken.

Ondanks het grote voordeel dat je nu niet meer je games hoeft te koppelen aan andere streamprogramma's zoals Twitch, is Broadcast vergeleken met de opties van andere streamprogramma's nog heel basaal. Er is (nog) geen optie om een webcam toe te voegen en ook links naar bijvoorbeeld je  YouTube-kanaal of je website toevoegen is niet mogelijk. Wel is er een livechat, waar mensen die naar je stream kijken met elkaar kunnen praten. 

Steam komt met functie voor streaming
Steam komt met functie voor streaming