'Cosby betaalde vrouwen zwijggeld'

Bill Cosby betaalde duizenden dollars aan verschillende vrouwen uit de Verenigde Staten en Europa. Dat stelt een oud-medewerker van NBC, Frank Scotti, zondag in NY Daily News. Scotti, die de opdracht kreeg het geld over te maken aan de vrouwen, vermoedt dat Cosby seks had met de vrouwen.

Het geld zou bedoeld zijn zodat de vrouwen hun mond hielden, zo denkt de inmiddels 90-jarige Scotti. De bejaarde man werkte in de jaren tachtig als manager bij de studio waar The Cosby Show werd opgenomen. Hij ging in die periode naar eigen zeggen veel met de komiek om.

Volgens Scotti had Cosby een deal gesloten met een modellenbureau, dat zou zorgen voor jonge meiden in zijn kleedkamer. Sommige meisjes waren volgens de Amerikaan pas 16. Scotti moest buiten op wacht staan als de tv-ster zijn gang ging met de meisjes.

Daarnaast stuurde Cosby vrouwen geld. Volgens Scotti ging het tussen 1989 en 1990 om zeker acht verschillende vrouwen aan wie hij geld moest overmaken, tot wel tweeduizend dollar per maand. Een van hen was Shawn Thompson, van wie de dochter Autumn beweert Bills dochter te zijn. Door de jaren heen kreeg zij ongeveer een ton van Cosby. "Ik had met die vrouwen te doen", vertelt de senior nu.

Scotti moest zelfs een keer een appartement regelen toen de inmiddels getrouwde tv-ster wilde scharrelen. "Hij zei dat ik de broer van Donald Trump moest bellen en kijken of die een appartement voor hem had. Ik belde die man, en het werd geregeld. Die vent zou iemand uit zijn huis hebben gezet om plek te regelen voor Bill Cosby."

Na een tijd kreeg Scotti er schoon genoeg van. "Elke keer die meiden, ik vond het vervelend. Ik vond hem eerst aardig maar dat gedoe was de reden dat ik ontslag nam. Cosby is een egocentrische man die zichzelf geweldig vindt."