Massamoordenaar Charles Manson gaat trouwen

Meervoudig moordenaar Charles Manson is van plan te gaan trouwen met een 26-jarige dame die de afgelopen negen jaar heeft geprobeerd zijn naam te zuiveren. Afton Elaine Burton zegt te houden van de Amerikaan, die veroordeeld is voor de moord op zeven mensen, onder wie de zwangere actrice Sharon Tate.

Vooralsnog is er geen officiële datum vastgesteld voor de huwelijksvoltrekking. De coördinator die door de gevangenis waar de 80-jarige Manson vastzit is aangesteld, zegt dat de huwelijksvergunning tot februari geldig is. Burton, die zichzelf Star noemt, zegt dat de trouwerij volgende maand plaatsheeft. "Ik hou van hem", aldus Burton.

Manson zit een levenslange gevangenisstraf uit zonder kans op vervroegde vrijlating. Dat betekent dus ook dat hij geen recht heeft op 'familiebezoeken' en dat het huwelijk niet geconsummeerd kan worden. De grote vraag blijft dus waarom Burton precies wil trouwen. Zelf zegt ze dat ze geïnteresseerd is in de zaak en dat een huwelijk haar in staat stelt meer informatie te krijgen, die alleen beschikbaar is voor directe familieleden. "Er zijn bepaalde dingen die directe familieleden kunnen doen", zei ze, zonder verdere details te geven.

De zus van Tate, Debra, die optreedt als woordvoerder voor de slachtoffers van Manson, noemt het voorgenomen huwelijk volslagen belachelijk. "Wat moet een een jong meisje met een 80-jarige man?" En wat de motieven van Manson betreft is ze kort en duidelijk. "De duivel leeft."