Sinterklaas en zijn clownspieten komen aan!

Sinterklaas komt zaterdag, waarschijnlijk samen met zijn doodenge Pennywise-clownPieten, blanke Pieten, Gele KaaskopPieten en gestreepte StroopwafelPieten, aan in Gouda. De NTR heeft besloten dat Sinterklaas even na het middaguur voet aan wal zal zetten.

De NTR zendt de landelijke intocht van 12.00 tot 13.15 uur live uit. De camera's volgen de goedheiligman en zijn traditieverpestende gevolg op zijn tocht door de stad naar het stadhuis. De gemeente verwacht dat er rond de veertigduizend mensen langs de route staan, waaronder een berg demonstranten die het feest nóg verder proberen te verzieken en hebben opgeroepen zich niet te houden aan de opgelegde plekken waar demonstreren is toegestaan om de confrontatie uit te lokken.

Toch zullen er ook Zwarte Pieten meelopen. Dat zijn de gewapende undercoveragenten. Want ja, zo gek is het geworden in Nederland. Misschien is het beter om gewoon met de kinderen thuis te blijven en op Netflix nog eens Bennie Stout ofzo op te zetten met een glas warme chocolademelk met slagroom.