Verstappen valt uit in voorlaatste F3-race

Max Verstappen heeft zijn voorlaatste race in de Formule 3 niet succesvol af kunnen sluiten. In de kwalificatierace voor de prestigieuze Grand Prix van Macau haalde de Nederlander de finish niet.

Vanwege een gridstraf moest Verstappen vanaf de vijfde plek vertrekken, ondanks zijn derde tijd in de kwalificaties. Hij kende een zeer goede start en schoof direct op naar de tweede plek, achter Lukas Auer. Al snel stond de Nederlander onder druk van Felix Rosenqvist, maar een eerste aanval wist hij nog knap af te slaan.

Ondertussen reed Auer weg van de rest, maar in de vierde ronde sloeg het noodlot toe voor Verstappen. Hij liep een zware beschadiging op aan zijn auto, waardoor hij de bochten zelfs op lage snelheid amper nog kon nemen. Toch haalde hij de pit nog, maar zijn race was voorbij. De safety car kwam in dezelfde ronde de baan op, omdat nog een andere coureur gecrashed was.

Nadat de safety car met drie ronden te rijden naar binnen kwam sloeg Rosenqvist zijn slag. Hij haalde Auer in en stond de leiding vervolgens niet meer af. Auer werd tweede, voor Tom Blomqvist. Verstappen zal de race van zondag achteraan moeten beginnen.