Piethaters bedreigen Henk Westbroek

Henk Westbroek is al zeker veertig keer met de dood bedreigd vanwege zijn standpunt rondom Zwarte Piet, meldt RTV Utrecht. Westbroek is uitgesproken vóór het behoud van de vrolijke, gulle kindervriend, en dat schiet bij de dreigpieten blijkbaar in het verkeerde keelgat.

"Het ontspoort", zegt Westbroek, die ook presentator is bij RTV Utrecht. "Ik ben pro-Zwarte Piet. Als jij anti-Zwarte Piet bent, zijn we even goede vrienden. Maar ga me niet met de dood bedreigen."

Het bedreigen van Zwarte Piet en diens aanhangers is geen nieuw fenomeen. In diverse plaatsen in Nederland durven Sinterklaascentrales hun Pieten niet meer te laten verschijnen vanwege geweld en intimidatiepraktijken van de anti-Piet. Ook wist bijvoorbeeld een maatschappijleraar destijds nog te verkondigen dat hij geweld tegen Zwarte Pieten niet veroordeelt.

Eerder vandaag deed de Raad van State nog uitspraak in het hoger beroep van de Amsterdamse Burgemeester vs Zeurpieten als Quinsy Gario en besliste dat de Burgemeester niet alleen de vergunning mocht verstrekken, maar dat de Burgemeester helemaal niet mág oordelen over de inhoud van de intocht, waarmee Zwarte Piet in principe voorlopig gered is uit de wurggreep van de kinderfeestverpesters.