David Bowie zet nieuwe song online

David Bowie heeft vandaag een nieuwe, nog niet bekende song online gezet. Het nummer, 'Tis a Pity She Was a Whore, zal op 17 november ook verschijnen als B-kant op Bowies nieuwe 10 inch-vinylsingle Sue (Or in a Season of Crime).

Op zijn Facebook-pagina zegt de rocker dat het een in zijn huisstudio opgenomen demotrack betreft. "Als de vorticisten rockmuziek gemaakt hadden zou het zo hebben kunnen klinken", aldus Bowie, verwijzend naar een Engelse kunst- en literatuurstroming uit de vroege twintigste eeuw die beïnvloed was door kubisme en futurisme. "Het lied verkent de rauwheid van de Eerste Wereldoorlog." De titel van het nummer is ontleend aan een stuk van de zeventiende-eeuwse Engelse toneelschrijver John Ford.

'Tis a Pity She Was a Whore zal niet te vinden zijn op de drie cd's tellende en carrière omspannende boxcompilatie Nothing Has Changed, die eveneens op 17 november verschijnt ter gelegenheid van Bowies vijftigjarig jubileum als artiest. Sue (Or in a Season of Crime) staat daar wel op.