Alonso: "We waren er niet klaar voor"

Fernando Alonso viel afgelopen zaterdag op. Hij klaagde over de boordradio dat zijn hybridesystemen van zijn Ferrari niet waren opgeladen. De Spanjaard, die zeer waarschijnlijk na dit seizoen vertrekt bij het Italiaanse renstal, wilde er na afloop van de kwalificatie niet te veel aandacht aan besteden.

"Ai ai ai ai ai, waarom moet ik de kwalificatie starten met lege batterijen? Hoe is dat mogelijk? Hoe?", schreeuwde Alonso naar het team over de boordradio, waarna hij ook nog eens met zijn linkerhand wapperde in de cockpit. Alonso had het volgende te melden aan de pers na afloop van de kwalificatie: "We waren er niet klaar voor. Mijn eerste ronde was een oplaadronde, aangezien ik zonder vermogen in de batterijen de garage verliet. Maar dat is geen big thing. Vanzelfsprekend wordt het opgeblazen als het op televisie komt, maar er zijn honderden van dit soort dingen die niet op televisie komen. Het is normaal."

Teamgenoot Kimi Raikkonen was een stuk blijer met zijn Ferrari, al staat hij zondag wel twee plekken lager op de grid dan zijn teamgenoot: "Het is al het hele weekend een genot om in de auto te zitten. Dat is prettig. Natuurlijk is tiende worden een ander verhaal, maar we hebben zeker vooruitgang geboekt. Het gaat de goede kant op. We hebben dit jaar veel dingen geprobeerd die niet zijn gelukt. Waarschijnlijk heeft dat wat punten gekost. Maar ik wil bepaalde dingen uitproberen, zeker in zo'n lastig jaar. Als dat niet werkt, betalen we een prijs en dat is prima."