Opstelten pakt ziekteverzuim politie aan

Politiepersoneel kan maatregelen tegemoet zien om het hoge ziekteverzuim terug te dringen. Dat heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vrijdag gezegd in reactie op kritische rapporten over de reorganisatie die bij de politie gaande is. Daaruit blijkt dat zo'n zeven procent van de politie ziek thuiszit.

Opstelten liet donderdag al weten dat hij de aanbevelingen van de rapporten ter harte neemt. Hij wees er ook op dat de vorming van de Nationale Politie een megaoperatie is waar 65 duizend mensen bij betrokken zijn. Volgens Opstelten is er in de rapporten kritiek, maar bevatten ze ook positieve punten.

De omvorming van de 26 regionale politiekorpsen, die Nederland tot begin dit jaar kende, tot één grote Nationale Politie verloopt alles behalve soepel. Geplande bezuinigingen worden niet gehaald, computersystemen voldoen niet en de hele operatie is duurder dan gepland, zo kwam al eerder naar buiten.

Politie en bonden pleiten voor extra geld om te voorkomen dat het politiewerk bij nieuwe bezuinigingen nog meer onder druk komt te staan.

Ivo Opstelten (Foto: Novum)
Ivo Opstelten (Foto: Novum)