Dode in auto op bodem Maas

Zeker een persoon is om het leven gekomen, doordat de auto waar hij of zij in zat het water in reed. Het incident gebeurde dinsdagavondlaat nabij Mook (Limburg). Na een intensieve zoektocht kon de brandweer de auto rond 2:35 uur op 8 meter diepte vinden, meldde de brandweer woensdagochtend.

De auto en het lichaam worden donderdag geborgen, omdat de duikers geen duikuren meer kunnen maken en er niet het juiste materiaal beschikbaar is. De auto is op ongeveer 10 meter afstand van de plek waar die het water inreed gevonden. Het voertuig is meegesleurd met de stroming. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Een schipper meldde om 23.00 uur dat een auto te water was geraakt. Hij had nog iemand uit het raam zien zwaaien voordat het voertuig in de golven verdween. De schipper is na zijn melding doorgevaren, maar bij Sambeek achterhaald en gehoord door de politie.

Het scheepverkeer op de Maas ter hoogte van Mook en Cuijk was tijdelijk stilgelegd voor de zoekactie. Duikploegen van de brandweer uit Weert en Den Bosch hebben gezocht naar de auto.

Rond 1.30 uur werd verder gezocht met een sonarboot van de brandweer. Een half uur later werd de sonar van Rijkswaterstaat ingezet, omdat die een groter bereik heeft. De zoektocht concentreerde zich op de Maas bij de kruising van de Cuijksesteeg en de Veerweg in Mook.