Mogelijk nieuwe Band Aid voor ebola

De kerstklassieker Do They Know It's Christmas? krijgt mogelijk een volgende remake. Schrijver Bob Geldof is volgens een bron van de Britse boulevardkrant The Sun bij sterren aan het peilen of ze willen meedoen aan de vierde versie van Band Aid. De opbrengst moet dit keer ten goede komen aan het bestrijden van de ebola-epidemie in Afrika.

Welke sterren Geldof zou hebben benaderd, meldt de krant niet. Formeel is er ook nog niets geregeld, omdat hij eerst zou willen kijken of er überhaupt wel mensen beschikbaar zijn.

Band Aid was een Britse liefdadigheidsgroep die in 1984 werd opgericht door Geldof. Met Do They Know It's Christmas? werd geld opgehaald om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden. Onder anderen Michael Jackson, U2-zanger Bono, David Bowie en Paul McCartney zongen destijds mee. De plaat werd een wereldwijd succes.

In 1989 kwam er een remake uit toen in Ethiopië opnieuw hongersnood uitbrak. Tien jaar geleden werd een derde versie ingezongen onder de naam Band Aid 20. De opbrengst ging toen naar Sudan.