Verkeerschaos na ongeluk A12

Door een nachtelijk ongeluk op de A12 staat het verkeer vanuit Utrecht richting het westen donderdagochtend muurvast. Mensen die het omrijadvies in de wind slaan en toch de A12 nemen, lopen twee uur vertraging op. Op de omrijroutes naar Rotterdam en Den Haag staan ook flinke files, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Bij het ongeluk reed een vrachtwagen op een pijlwagen van Rijkswaterstaat in. Daarbij werden twee wegwerkers geraakt, van wie er een overleed. De andere wegwerker en de chauffeur raakten gewond.

De A12 zou tot 09.30 helemaal dicht blijven, maar er is een uur eerder toch al weer een rijstrook vrijgegeven. Hoelang het nog gaat duren voordat de weg helemaal open kan, is nog onduidelijk. "Een afsluiting na een dodelijk ongeluk duurt altijd lang. De politie doet onderzoek naar de oorzaak en daar hebben ze maar een kans voor", aldus de ANWB-zegsman.

Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via Gorinchem en krijgt daarbij op de A27 te maken met dertien kilometer file tussen Everdingen en Noordeloos. Op de omrijroute naar Den Haag via Amsterdam staan ook meerdere flinke files.

Elders is het op de wegen ondanks de herfstvakantie door aanrijdingen ook best druk. Vooral op de A1 staan files.

Update: 09.50 uur
De A12 van Utrecht naar Den Haag is weer helemaal open na een ongeluk dat woensdagnacht plaatsvond bij De Meern. Dat heeft de ANWB donderdagochtend gemeld.