Canadese soldaat doodgeschoten in Ottawa

Een Canadese soldaat, die op wacht stond bij het oorlogsmonument van Ottawa, is door een man met een geweer neergeschoten. Volgens ooggetuigen werden daarna in de omgeving van Parliament Hill nog enkele schoten gehoord. De Canadese politie is nog op zoek naar de voortvluchtige schutter.

De politie heeft de schietpartij bij het oorlogsmonument bevestigd en heeft de locatie afgesloten. Getuige Scott Walsh, die op het moment van het vuurwapengeweld aan het werk was op Parliament Hill, zag een man met een dubbelloopsgeweer lopen. De man klom over een muur en dwong een automobilist om uit zijn auto te gaan. Daarna reed de schutter met de auto door de voordeuren van het parlementsgebouw, waarna minstens nog tweemaal werd geschoten. Andere getuigen spreken van een kleinere man met lang zwart haar.

Afgelopen maandag werd er in het Noord-Amerikaanse land al een 53-jarige militair doodgereden door een geradicaliseerde haatbaard.

Update 17.07 uur:
Meer informatie nu op CBC Live tv

Update 17.21 uur:
Verslaggever Peter Mansbridge van CBC meldt dat er mogelijk meerdere schutters betrokken zijn bij de schietpartij in en om het parlementsgebouw. Ook PzFeed heeft nu een live-stream van het gebeuren in Canada (met dank aan FOK!ker Phrostbite voor de tip!)


De eerste beelden uit het parlementsgebouw

Update 17.34 uur:
Fox News meldt dat er schutter is doodgeschoten.

Update 18.20 uur:
Politie heeft ondertussen bevestigd dat er vandaag op drie verschillende locaties is geschoten in Ottawa. Ook in een winkelcentrum zou door iemand met een geweer zijn geschoten. Politie en leger zijn momenteel nog op zoek naar minimaal twee voortvluchtige schutters. Een ooggetuige omschreef één van de vuurwapengevaarlijke gekken als een man met een lange baard en een sjaal om zijn nek.

Update 19.08 uur:
Via onder meer CNN is bekendgemaakt dat de jonge soldaat, die bij het oorlogsmonument werd neergeschoten, is overleden.