Xtc eist derde leven Amsterdam Dance Event

Een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagochtend overleden door xtc-gebruik bij een evenement van het Amsterdam Dance Event. Ze is de derde bezoeker van een ADE-feest die afgelopen weekend overleed. De politie roept iedereen die nog pillen heeft, van welke aard dan ook, met klem op de drugs te laten testen of weg te gooien.

Het slachtoffer was met haar echtgenoot eerst naar een feest op het Westergasterrein geweest en daarna naar Club Lite aan de Jan van Galenstraat. Daar werd ze onwel, waarna ze met haar man met een taxi naar een ziekenhuis ging. Kort na aankomst overleed ze. Op haar lichaam is geen sectie verricht. Een schouwarts heeft geconstateerd dat de vrouw is overleden door xtc-gebruik, meldt de politie maandag.

Een 21-jarige man uit Oude Wetering en een 33-jarige man uit Servië overleden zondag, vermoedelijk door drugsgebruik. De Serviër was in Club Lite geweest en de Nederlander op een feest in de Westergasfabriek.

De negentiende editie van het Amsterdam Dance Event ging woensdag van start en werd zondag afgesloten. Op 85 locaties in de hoofdstad waren ruim driehonderd evenementen geprogrammeerd. Er kwamen zo'n 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af.