Organisator noodlottig concert pleegt zelfmoord

Een Zuid-Koreaan die betrokken was bij de organisatie van een popconcert waar vrijdag zestien mensen de dood vonden na een val door een ventilatierooster is zaterdag dood gevonden. Dat heeft een woordvoerder van het stadsbestuur van Seongnam gezegd. Het lijkt erop dat de man zelfmoord heeft gepleegd.

Enkele tientallen concertgangers stonden op het ventilatierooster naar een optreden van de populaire meisjesband 4Minute te kijken toen het rooster onder het gewicht bezweek. Zestien mensen overleefden de val in de diepe betonnen schacht niet. Acht mensen vechten in het ziekenhuis voor hun leven. Gevreesd wordt dat het dodental nog zal stijgen.

De 37-jarige man die betrokken was bij de organisatie werkte voor het Gyeonggi Instituut voor Wetenschaps- en Technologiepromotie, een van de sponsoren van het concert. Vrijdagavond werd hij door de politie verhoord over het ongeluk, zaterdagochtend werd zijn levenloze lichaam gevonden. Waarschijnlijk is hij van het dak van een tien verdiepingen hoog gebouw gesprongen, zei de politie.