Merel Westrik wil MILF worden

Merel Westrik wil best kinderen in de toekomst. "Ik ben nieuwsgierig genoeg om te willen weten hoe dat is. Ik vind het fantastisch om mijn neefje en nichtje naar Artis te gaan of te vissen", zegt de RTL-nieuwslezeres zaterdag in het AD. "Ik denk bijna zeker te weten dat een kind krijgen iets is wat ik zelf wil meemaken."

Toch heeft Westrik op dit moment geen rammelende eierstokken. "Ik ben 34 en denk steeds dat ik nog jaren heb om na te denken. Mijn vriend en ik hebben net een hond genomen. Dat voelt een beetje als een kind krijgen", legt ze uit. "Bovendien zit ik pas vijf maanden bij RTL Nieuws, waar ik net een beetje vertrouwd raak."

Hoewel Westrik, die eerder bij WNL werkte, steeds meer went aan haar nieuwe baan heeft ze naar eigen zeggen nog genoeg te leren. "Wel heb ik nu een trainer met wie ik samen uitzendingen terugkijk, zodat ik me kan verbeteren. En ik ga binnenkort naar een logopediste om te leren met mijn stem te spelen om de boodschap beter over te kunnen brengen."

Dat RTL voorstelde om spraaklessen te nemen, zag de journalist niet als een belediging. "Je bent naar mijn idee nooit af. Niet als mens en ook niet als journalist. Ik vind het heel gek dat sommigen denken dat je op een bepaald moment bent uitgeleerd. Dat bestaat niet."