Jochie knuppelt bejaarde vrouw dood met wandelstok

De 10-jarige Tristen Kurilla uit de Amerikaanse staat Pennsylvania wordt ervan verdacht dat hij de 90-jarige Helen Novak heeft doodgeslagen.

De hoogbejaarde vrouw werd in het huis van de grootvader van de jonge verdachte verzorgd. Toen de jongen op zaterdag 11 oktober bij zijn opa langsging en Novaks kamer binnenliep om haar wat te vragen, schreeuwde zij dat hij weg moest gaan en haar even met rust moest laten. Op dat moment kon de jongen maar één logische reactie verzinnen.

Hij verliet de kamer en kwam even later terug met een wandelstok. Eerst haakte hij de stok om de nek van de vrouw zodat ze niet meer kon ademen en toen hij dat niet meer leuk genoeg vond, sloeg hij haar herhaaldelijk tegen haar hoofd en buik. Binnen een half uur overleed de vrouw aan haar verwondingen.

De jongen heeft verklaard dat hij Novak slechts pijn wilde doen. Hij zal als volwassene worden berecht omdat doodslag niet in het jeugdrecht van Pennsylvania is opgenomen. De rechtbank kan echter wel worden gevraagd de zaak alsnog naar een jeugdrechter door te verwijzen.