Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 41

Wil je je neefje meenemen naar de film? Vanaf deze week heb je keus genoeg in de bioscoop, want van de maar liefst twaalf nieuwe titels waar je uit kunt kiezen is de helft gericht op het jongere publiek. Sinterklaas is immers alweer bijna in het land!

De overige films zijn overigens lekker divers: een origin story voor Dracula, een Brits drama met Tom Hardy, comedy met Simon Pegg, Vlaams/Nederlandse producties en culinair drama met Helen Mirren.

Dracula Untold

Luke Evans speelt de hoofdrol in Dracula Untold, het verhaal over de man die Dracula werd. Deze spectaculaire actie-avonturenfilm is geregisseerd door Gary Shore en geproduceerd door Michael De Luca. Verder met o.a. Sarah Gadon, Dominic Cooper en Charles Dance.

In jouw naam

In jouw naam is het tweede deel in de serie Vinex: Het drama van een gelukkige familie en vertelt het verhaal van een normaal, gelukkig stel dat volledig uit koers raakt als hun pasgeboren kind onverwacht overlijdt.

Locke

Ivan Locke heeft hard gewerkt om een goed leven voor zichzelf op te bouwen. Hij houdt van zijn werk en adoreert zijn gezin. Op de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, gaat zijn telefoon en wordt er een reeks gebeurtenissen in werking gezet. Terwijl Locke zijn auto instapt en de tijd weg begint te tikken, wordt duidelijk dat die ene verkeerde beslissing zijn leven voorgoed heeft veranderd.

Hector and the Search for Happiness

Hector, een excentrieke en geliefde psychiater in Londen, maakt een crisis door. Wat is het nut van zijn werk als zijn patiënten er maar niet op vooruit gaan? En is hij zelf wel gelukkig? Hij besluit zijn comfortabele leven en zijn mooie geliefde achter te laten en op wereldreis te gaan. Op zoek naar de essentie van geluk.

The Hundred-Foot Journey

In deze film volgen we het Indiase gezin Kadam dat naar een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk verhuist om een Indiaas restaurant te openen. Wanneer de eigenaresse van een Frans restaurant protesteert tegen de opening, lijkt een rustig begin van een nieuw leven er niet in te zitten. The Hundred-Foot Journey wordt onder meer geproduceerd door Oprah Winfrey en Steven Spielberg en is gebaseerd op de bestseller van Richard. C Morais.

Drift

Drift is het debuut van de Gentse regisseur Benny Vandendriessche. De film is het resultaat van een intense samenwerking met performance-kunstenaar Dirk Hendrikx. Hendrikx speelt een man overmand door verdriet na het verlies van zijn geliefde. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven. Vechtend tegen de herinneringen, besluit de zwervende man niet meer te praten en zich over te geven aan een dierlijk en primitief bestaan. In een melancholische tocht door een bar landschap in Roemenië ontwikkelt hij rituelen die doen denken aan een oude, vergeten cultuur. Doch langzaam haalt het verleden hem in waarop de zwervende man verdwijnt.

Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

In de avontuurlijke en vrolijke film Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring zit Sinterklaas met zijn handen in het haar. De brieven stapelen zich op en de pakjeslijst wordt alsmaar langer. Hoe moet hij nu in één avond al die pakjes bezorgen bij al die lieve kindertjes? Wanneer Diego op het idee komt om de goede oude Kerstman om hulp te vragen, gaan ze samen met stuntelpiet en de kinderen Max en Anna op weg naar de Noordpool. Het plan lijkt op rolletjes te lopen, tot Famke en Yvette, twee ontsnapte boeven, roet in het eten gooien. Lukt het Sint en zijn pieten om het Sinterklaasfeest te redden?

Trippel Trappel: Dierensinterklaas

In deze vrolijke en ontroerende familiefilm gaan drie huisdieren op pad om hun verlanglijstjes naar Sinterklaas te brengen.

Maya Eerste Vlucht

Maya is een kleine nieuwsgierige bij die niet in de bijenkorf wil blijven, maar de mooie weide en haar bewoners wil ontdekken.

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

De 7-jarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

Dummie de Mummie

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en er gebeurt nooit iets in het plattelandsdorp waar je woont. Dan zit er op een dag opeens een levende mummie op je bed. Wat doe je dan? Goos (Julian Ras) en zijn vader Klaas (Roeland Fernhout) besluiten om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje met veel brandwonden is. Dat idee loopt uit op een heel stoer avontuur. Want Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken. Als twee pestkoppen van de school er toch mee vandoor gaan, moet Goos laten zien hoeveel hij overheeft voor zijn beste vriend! Dummie de Mummie is gebaseerd op gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten.

Johan en de Verenkoning

Johan woont met zijn papa op een groot schip, ver weg van de bewoonde wereld. Zolang als Johan zich kan herinneren, wonen ze daar. Toen Johan 3 jaar oud was, verdween zijn mama. Johan denkt dat de Verenkoning haar heeft meegenomen. Hij mist zijn mama, maar is ervan overtuigd dat de flessenpost die hij regelmatig in zee werpt, haar bereikt. Johan verveelt zich geen moment op het schip. Je kunt er vissen en duiken en er valt altijd wel iets te repareren. Op een dag is Johan alleen aan boord en vangt een verward bericht op over de Verenkoning. Voor Johan is dat het begin van een machtig mooi avontuur. Het avontuur van een kind dat één grote wens heeft: zijn mama vinden.

Check je lokale cinema als je één van deze titels wil zien.