Van Erven Dorens 'minder lief' door tips De Geer

Beau van Erven Dorens leerde van Ursul de Geer dat hij niet al te zachtaardig om moet gaan met vakantievierend Nederland. "Hij gaf me de tip dat ik toch echt moet doorvragen", vertelt Van Erven Dorens, die eind deze maand 't Is Hier Fantasties nieuw leven inblaast, aan Novum Nieuws. "Dat vond ik wel een goed punt, want ik ben best een lieve jongen. Al zou je dat misschien niet meteen zeggen."

De Geer, die jarenlang bekende vakantiebestemmingen afstruinde op zoek naar bijzondere verhalen, komt voorbij in de eerste aflevering van het nieuwe 't Is Hier Fantasties. "Dat was ontzettend leuk", zegt Van Erven Dorens, die het vakantieprogramma vanaf 24 oktober presenteert. "Ik sprak hem in Saint-Tropez waar hij heel vaak is geweest. Het is maar een kort interviewtje, maar het was wel heel leuk om hem even te spreken."

Zijn voorganger drukte Van Erven Dorens op het hart te blijven graven. "Ook als het pijnlijk wordt, moet je vragen blijven stellen", weet de SBS6-presentator inmiddels. "Je kan voor de goede vrede je mond houden, maar dan heb je net niet het hele verhaal. Het gaat er niet alleen om waar ze op vakantie gaan, dat zie je allemaal al. Het gaat juist om het verhaal erachter."

De Geer had nog een gouden tip voor Van Erven Dorens. "De campings. Ursul vertelde me dat daar het meeste te halen is. Ik had geen idee, maar een paar weken kwam ik daar ook achter. Op een camping zitten mensen in hun eigen omgeving en komen er vaak al jaren. Je zoekt ze echt op in hun thuis. Dat maakt dat het heel snel gezellig wordt. Als je mensen op straat aanspreekt, is het toch moeilijker die barrière te doorbreken."?