HTC onthult 'selfiesmartphone'

Telefoonfabrikant HTC heeft een nieuwe 'selfiesmartphone' en zijn eerste minifotocamera aangekondigd. Het Taiwanese bedrijf heeft zijn Desire Eye-telefoon aan de voorkant voorzien van een even grote camera als aan de achterkant.

Volgens HTC nemen consumenten zo veel zelfportretten en voeren ze zo veel videogesprekken dat de frontcamera van een smartphone bijna het belangrijkst is geworden. Bij de meeste smartphones is de frontcamera van mindere kwaliteit dan die op de achterzijde. Bovendien heeft de Desire Eye een flitser aan de voorkant.

De Desire Eye zit volgens HTC aan de bovenkant van de middenklasse voor smartphones met een 5,2 inch full-hd-scherm en zestien gigabyte interne opslag. Het toestel is waterdicht. De Desire Eye is vanaf november in Nederland te koop voor 499 euro.

HTC presenteerde in New York ook zijn eerste fotocamera, de piepkleine periscoopvormige RE. Het voordeel moet zijn dat de RE makkelijker met een greep is te pakken en vervolgens met een druk met de duim op een knop bovenop direct een foto of filmpje kan maken. Dat scheelt secondes ten opzichte van fotograferen met smartphones, waarvan het scherm eerst moet worden ontgrendeld.

De RE heeft een zestien megapixel sensor en filmt in full-hd en desgewenst ook in slowmotion. De RE is waterbestendig en kan ultragrookhoekfoto's met een kijkhoek van 146 graden maken. Het toestel is in januari in Nederland te koop voor 229 euro.