Kees Tol is blij met eigen carričre

Kees Tol is blij dat hij niet meer alleen aan de zijde van Jan Smit of Nick & Simon op de buis verschijnt. "Het is heel fijn dat ik niet meer steeds aan hen gekoppeld word", vertelt Tol aan Novum Nieuws. "Het zijn mijn vrienden en ik hou zielsveel van ze, maar ik heb m'n eigen carrière en moet m'n eigen pad bewandelen."

Met zijn Volendamse vrienden maakt Tol voor de TROS programma's als De Zomer Voorbij. Bij SBS is de 32-jarige Volendammer een van de gezichten van Shownieuws en presenteert hij Hollands Beste Bloemstylist. "De ene dag zit ik met Jan Smit op een banaan achter een speedboot en gaan we dood van het lachen, de volgende dag presenteer ik een programma over bloemen", vat Tol zijn tv-carrière samen. "Wat ik bij de TROS doe is totaal iets anders dan wat ik bij SBS doe."

Het gevoel dat hij daardoor in een spagaat zit, heeft Tol niet. "Het is dezelfde Kees. Maar het is wel fijn om af te kunnen rekenen met een bepaald beeld. Ik ben en kan meer dan alleen lachen met Jan Smit op een banaan. Op een gegeven moment was het algemene beeld wel dat ik alleen die jolige Volendammer ben die dronken met Jan Smit op tv verschijnt."

Afstand nemen van dat imago wil Tol niet direct, maar hij wil wel laten zien dat hij meer in huis heeft. "Die jongen op die banaan ben ik ook. Maar het moet niet zo zijn dat je alleen maar op die manier op televisie komt. Dan denken mensen echt dat je niet helemaal in orde bent."