William Shatner gevraagd voor Star Trek 3

William Shatner is door regisseur J.J. Abrams gevraagd voor een rol in Star Trek 3. "J.J. zei dat hij een idee had waar hij me in het verhaal zou schrijven en wilde weten of ik interesse had. Hij zou me nog bellen", liet de 83-jarige acteur weten tijdens de film- en stripbeurs Wizard World Nashville Comic Con.

De Star Trek-veteraan, die in de tv-serie en meerdere films de rol van Captain J.T. Kirk speelde, liet weten zeker geïnteresseerd te zijn. "Ik zei hem dat ik zeker mee wilde werken als de rol van betekenis zou zijn", vertelt hij. "Het hangt er dus vanaf wat je met het personage doet."

In Abrams' eerste Star Trek, uit 2009, kwam Leonard Nimoy al voorbij als Spock Prime. De eveneens 83-jarige acteur vertolkte jaren de rol van Doctor Spock. Ditmaal was hij te zien als een oudere versie van het personage Spock, dat in de film werd gespeeld door Zachary Quinto.

Star Trek 3 wordt in 2016 in de bioscopen verwacht. Over het plot is nog niets bekend. Abrams is voorlopig nog bezig met de opnames van Star Wars: Episode VII, die volgend jaar moet verschijnen.