Brugge bouwt bierpijplijn

De gemeenteraad van de pittoreske Vlaamse stad Brugge heeft een uiterst goed idee goedgekeurd: het bouwen van een pijplijn voor bier dwars door de Middeleeuwse binnenstad heen. Dat schrijft het Britse The Register.

Lokale politici werden moe van de vele vrachtwagens die dagelijks tussen de binnenstad en een bottelarij rijden. Ruim 500 vrachtwagens per jaar manoeuvreren de nauwe straatjes en steegjes van de stad om het bier even buiten het centrum te laten bottelen. Dat is binnenkort kortom voorbij.

De brouwerij ligt in het centrum, maar de botellarij ruim drie kilometer verderop. In 2015 begint men met de aanleg van een pijpleiding die 6000 liter Belgisch bier per uur vanuit de binnenstad weg kan pompen. De CEO van de brouwerij stelt: "Het zal tien tot vijftien minuten duren voor het bier van de brouwerij naar de bottelarij is doorgepompt. Dit gaat honderden vrachtwagens uit het stadscentrum weg houden."

Volgens de bron ligt de enige andere kilometers lange bierpijpleiding in de wereld bestaat in Duitsland, waar een brouwerij eenzelfde soort systeem heeft laten aanleggen.