Jihadisten terroriseren Hoorn

De religie van de vrede heeft zich in West-Friesland weer van zijn beste kant laten zien. Drie haatbaarden in spe scheurden namelijk zaterdagavond door de Hoornse binnenstad in een zwarte polo. Tot nu toe niets bijzonders, de doorgesnoven plaatselijke jeugd doet dat ook af en toe. Verschil is dat deze helden met gezichtsbedekking uit het raam hingen en daarbij met de beruchte IS-vlag zwaaiden.

En hoewel er geluiden zijn dat IS niets met de Islam te maken heeft, riepen de knapen toch meerdere malen Allah Akhbar, want dat hoort nu eenmaal. Naar mening van omstanders gedroegen de drie zich uiterst provocatief.

Gelukkig kunnen angstige burgers in het geval van terreur altijd een beroep doen op de welingelichte overheid en het duurde dan ook niet lang voordat de politie arriveerde. Die gingen met de kwajongens een goed gesprek aan. Na goed overleg werd zelfs de IS-vlag in beslag genomen. Daarna konden potentiële terroristen hun weg vervolgen.

De burgemeester van Hoorn heeft voor zover bekend nog geen verklaring gegeven dat er in zijn stad niets aan de hand is en er geen onoorbare zaken gepleegd zijn.