Dierenbescherming zamelt geld in tegen werkdruk

De Dierenbescherming is een inzamelingscampagne gestart, omdat met het huidige aantal inspecteurs de werkdruk te groot is geworden. Het aantal controles is sinds de komst van de dierenpolitie in 2011 met bijna de helft gestegen en dat is voor het personeel ondoenlijk, schrijft de organisatie donderdag.

De Dierenbescherming wordt ingeschakeld bij meldingen van mishandeling of verwaarlozing van dieren. Afgelopen jaar werd de dienst zo'n twintigduizend keer ingeschakeld. Sinds 2011 nam het aantal controles van de Dierenbescherming met 45 procent toe. De Dierenbescherming verwacht dat de controles door nieuwe wetgeving nog eens met 40 procent stijgen.

"Om het huidige aantal controles uit te blijven voeren, moeten onze mensen zich tot het uiterste inzetten. Dit terwijl er, door recente en aangekondigde veranderingen in wet- en regelgeving, alleen maar meer werk bijkomt", aldus de Dierenbescherming. "We zetten alles op alles om dierenleed aan te pakken, maar onze inspecteurs kunnen de toenemende werkdruk bijna niet meer aan."

De campagne 'Help dieren in nood' is bedoeld om mensen aan het denken te zetten. "Het mag natuurlijk niet zover komen dat we dieren niet meer kunnen redden, omdat het geld op is."