One Direction heel open op nieuwe album

Fans van One Direction leren hun idolen wellicht veel beter kennen aan de hand van het nieuwe album Four. "Het weerspiegelt wat ze voelen en wat ze allemaal meemaken", vertelde Julian Bunetta, die betrokken is bij de productie en het schrijven van de teksten, aan het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Four, dat op maandag 29 september verschijnt, verschilt volgens Bunetta op sommige punten wezenlijk van de drie eerdere One Direction-platen. "Niemand wilde de succesformule enkel herhalen. Iedereen wilde een stap maken." Van die nieuwe stijl kregen de fans van de boyband begin deze maand een voorproefje toen het nummer Fireproof 24 uur gratis te downloaden was.

Fireproof is een stuk rustiger dan grote One Direction-hits als Best Song Ever en Live While We're Young. "De fans willen een uitdaging. Ze willen meegevoerd worden naar waar ze nog nooit zijn geweest en nieuwe dingen horen", weet Bunetta, die al langer met de Brits-Ierse boyband samenwerkt. "En de jongens hebben zeker naar hun fans geluisterd."

De Directioners die van de meer uptempo nummers houden, hoeven zich volgens Bunetta echter geen zorgen te maken. "Niet alle liedjes hebben de Fireproof-vibe. Het album is zowel qua teksten als qua melodieën sterk en heel smaakvol."