Schade kettingbotsingen A58 extra snel afgehandeld

De schade die betrokkenen bij de kettingbotsingen op de A58 dinsdag hebben opgelopen wordt versneld afgehandeld. De verzekeraars hebben een regeling getroffen die dat mogelijk maakt, laat het Verbond van Verzekeraars woensdag weten.

Het verbond maakt nog deze week op basis van gegevens die de politie moet aanleveren een lijst met de kentekens van de betrokken auto's. Dat zijn er zeker 150, zo meldde de veiligheidsregio dinsdag al.

De verzekeraars nemen vervolgens contact op met de verzekerden om de schades af te handelen. Ze maken daarbij geen onderscheid tussen casco- en WA-schades. Dat betekent dat iemand met een WA-polis zowel de schade aan zijn auto als eventuele letselschade kan indienen bij zijn verzekeraar. De schadeafwikkeling zal bovendien geen gevolgen hebben voor het aantal schadevrije jaren, omdat de schuldvraag moeilijk kan worden vastgesteld.

De kettingbotsingen ontstonden in dichte mist. Er kwamen twee mensen uit Middelburg bij om het leven en 28 mensen raakten gewond. Door de enorme ravage was de snelweg in beide richtingen de hele dag dicht.