'Kroegkat wordt na 20 jaar op straat gezet'

Oplettende inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben ontdekt dat er in Café 't Loosje op de Nieuwmarkt te Amsterdam zich een zeer onwenselijke situatie voordeed in de keuken. Deze keuken was voor de kat des huizes namelijk een doorgaande route naar haar etensbak. Smokey, zoals de kroegtijger heet, woont al twintig jaar in het café, maar nu lijkt daar gelukkig een einde aan te komen.

De helden van de NVWA hebben ons belastinggeld weer zeer nuttig besteed toen ze deze criminele activiteit ontdekten. Het is namelijk ten strengste verboden om op plekken waar eten bereid wordt een kat te houden. Hoewel de kat alleen maar door de keuken wandelt om op haar eigen fijne plekje in de kelder te komen doet er dan ook verder niet toe. De kat moet weg en mag haar oude dag ergens slijten waar ze anderen wat minder tot last is.

Voor wie het bovenstaande verhaal bespottelijk in de oren klinkt en van mening is dat dit een gevalletje betreft van doorgeschoten regelzucht en betutteling; hierrrr is een petitie die eventueel ondertekend kan worden.