Foto's ruimteschepen Star Wars VII uitgelekt

Opnieuw is een foto van de set van de nieuwe Star Wars-film uitgelekt. Een leraar van een vliegschool maakte enkele kiekjes van wat hij op de grond zag. Bij het overvliegen van de filmset van Star Wars: Episode VII spotte hij de Millennium Falcon en iets dat sterk lijkt op een X-Wing. De BBC publiceerde de foto woensdagmiddag.

Het was al zo goed als zeker dat de Millennium Falcon, het schip van voormalig smokkelaar Han Solo, in de film zou verschijnen. Eind juli brak acteur Harrison Ford, die de rol van Solo weer op zich neemt, zijn been op de set, naar verluidt omdat het tussen de deur van het ruimteschip kwam.

De X-Wing is een van de iconische schepen van Star Wars. De eenmansjager met vier noeste laserkanonnen was instrumenteel bij het vernietigen van de eerste Death Star in de eerste film Star Wars: Episode IV - A New Hope uit 1977.

De nog titelloze Episode VII wordt het eerste deel van een nieuwe trilogie. De film verschijnt eind volgend jaar, deel VIII en IX staan officieus gepland voor 2016 en 2017.