Explosie in Amercentrale

In een toren van de Amercentrale van energiebedrijf Essent in Geertruidenberg is woensdagmiddag een explosie geweest. De brandweer heeft dat gemeld. Het is onbekend of er gewonden zijn. De brandweer en een ambulance zijn onderweg. Nadere bijzonderheden ontbreken nog.

Volgens RTLnieuws heeft de explosie zich voorgedaan in de zogenaamde elevatortoren.

Op 28 september 2003 vond er ook al een ongeval plaats in een ketel. Een steiger, die nodig was voor onderhoud in de ketel, stortte in. Hierbij vonden vijf personen de dood.

Update 14.25 uur:

De brand na de ontploffing in de biomassacentrale van Essent in Geertruidenberg laait woensdagmiddag nog steeds op. De brandweer heeft daarom opgeschaald en onder meer ook brandweerlieden uit Breda opgeroepen. Omstanders melden dat de rookontwikkeling toeneemt.

Update 14.50 uur:

Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt. De ontploffing gebeurde bij een transportband, waarmee houtsnippers in de silo's worden vervoerd. Een silo staat in brand, drie silo's zijn zwaar beschadigd.

De stellage die om de silo's heen staat, is instabiel geraakt door de ontploffing. Daardoor kan de brandweer het vuur moeilijk bestrijden.

Boven het terrein hangt dichte rook. De politie heeft de omgeving van de energiecentrale afgezet.

Overigens is de elektriciteitsvoorziening niet in gevaar door de explosie, zegt een woordvoerder van Essent. De stroomproductie gaat gewoon door.

Explosie Amercentrale
Explosie Amercentrale