Apple Watch begin volgend jaar te koop

Apple heeft zijn eerste smartwatch, de Apple Watch, onthuld. Het horloge heeft een vierkant touchscreen en is deels te bedienen met een draaiknopje aan de zijkant. De Apple Watch is in het eerste kwartaal van volgend jaar in de Verenigde Staten verkrijgbaar, kondigde Apple dinsdagavond aan. De naam Apple Watch bleef tot het laatste moment geheim. Alom was rekening gehouden met de naam iWatch.

De Apple Watch verschijnt in twee groottes en met drie verschillende behuizingen, roestvrij staal, aluminium en 18-karaats goud. Er komen diverse bandjes met allerlei kleuren en materialen beschikbaar. Het touchscreen is voorzien van krasbestendig en drukgevoelig saffierglas. Door te draaien aan het knopje aan de zijkant kan de gebruiker bijvoorbeeld door lijsten scrollen of inzoomen.

De Apple Watch communiceert draadloos met iPhones. Het horloge beschikt over een nieuwe gebruiksinterface met ronde icoontjes op het thuisscherm. De Apple Watch heeft ingebouwde sensoren voor het meten van bewegingen en de hartslag. Het horloge is draadloos op te laden en beschikt over spraakherkenning. De Apple Watch zou waterproof zijn. De gadget kost in de VS vanaf 349 dollar.

apple watch