Miley Cyrus maakt 'kunst' met rommel en lijm

Miley Cyrus had de laatste weken tijd over en besloot zich op kunst te storten. De 21-jarige zangeres en actrice maakt sculpturen van op elkaar geplakte felgekleurde 'zooi'. "Het is heel stom om te zeggen, maar ik heb het gevoel dat mijn kunst een metafoor is geworden, een illustratie van mijn leven", legt Cyrus uit in een interview met het Amerikaanse blad V.

Cyrus is sinds begin juli in de weer met lijm. "Tijdens een feestje ter gelegenheid van 4 juli zag ik een feesthoed liggen en ik dacht dat het leuk zou zijn daar allerlei spullen op te plakken. Ik maakte hem voor mijzelf, maar toen zei iemand: dit is geweldig, je moet door blijven gaan."

Inmiddels heeft de popster al zeker zes kunstwerken bij elkaar geplakt. Een aantal van Cyrus' creaties is woensdag te zien tijdens een modeshow in New York, vanaf donderdag worden de stukken tentoongesteld in de Big Apple. Cyrus heeft grote plannen met haar kunstproject. "Ik wil er animaties mee maken." In oktober, als haar wereldtournee achter de rug is, is Cyrus dan ook van plan cursussen te gaan volgen. "Ik wil blijven leren."

Cyrus wordt gelukkig van haar kunstwerken. "Begin dit jaar haatte ik 2014 want alles wat mis kon gaan, ging mis. Ik belandde in het ziekenhuis, mijn hond Floyd stierf... ik kreeg de ene bak stront na de andere over me heen. Toen ik daarover begon na te denken, dacht ik: ik ga van al deze zooi iets moois maken. Ik had heel veel rotzooi liggen en daarvan heb ik iets gemaakt wat me gelukkig maakt."

Veel plakspullen verzamelt Cyrus tijdens haar wereldtournee. "Deze vibrator is tijdens een concert op het podium gegooid", vertelt de zangeres over een van haar werken. "Tijdens een tournee verzamel ik zo veel rommel. Ik kom vaak op luchthavens, dat zijn de beste plekken om te hamsteren."

De kunstwerken van Cyrus komen vrijwel allemaal tot stand terwijl de popster in hogere sferen verkeert. "Ik hang de hele dag een beetje rond en blow, dus dan kan ik net zo goed rondhangen, blowen en wat maken. En dit is iets maken. Ik ben er dol op. Soms ben ik hier tot 07.00 uur mee in de weer. Toen ik nuchter begon te plakken, werden het pas echt rare werken."