'Terugkeer Krol slecht voor politiek'

Henk Krol doet de 'geloofwaardigheid van de politiek geen goed' door terug te keren in de bankjes van de Tweede Kamer. Dat heeft fractievoorzitter Norbert Klein van de partij 50Plus/Klein vrijdag gezegd. Een hereniging van de twee oud fractiegenoten in een partij ziet Klein niet snel gebeuren.

"Er heeft de afgelopen tijd een echte ontmaskering plaatsgevonden", zegt Klein in reactie op het nieuws dat Henk Krol tijdelijk terugkeert in de Kamer om de zieke Martine Baay van 50Plus/Baay te vervangen. "Eerst het pensioen en daarna alles met betrekking tot de subsidies. Is dit überhaupt nog geloofwaardig?"

Volgens Klein ligt het niet voor de hand dat hij zich snel in een fractie met Krol zal herenigingen. "Het 50Plus-partijbestuur bedrijft one-issue politiek, ze willen er alleen zijn voor de ouderen. Voor mij zijn er veel meer thema's", aldus Klein, die desondanks open staat voor een gesprek met 50Plus. "Maar voorlopige hebben we gewoon twee fracties in de Kamer. Fractie 50Plus/Baay tijdelijk met Krol en mijn eigen fractie."

Henk Krol trad vorig jaar af nadat was gebleken dat hij in zijn tijd als directeur van de Gay Krant jarenlang geen pensioenpremies voor het personeel had afgedragen. Sinds Krols vertrek was Norbert Klein de fractieleider. De tweekoppige fractie van 50Plus viel voor de zomer uit elkaar, na een conflict over de aanwezigheid van Baay. Sindsdien vertegenwoordigden Klein en Baay als eenmansfracties de belangen van hun achterban.