'Neanderthalers mogelijk op twitter'

Het beeld dat de goegemeente heeft over de Neanderthaler kan op de schop. In een grot op Gilbraltar is namelijk abstracte kunst gevonden, die toegeschreven wordt aan de verdwenen neef van de homo sapiens.

Het kunstwerk bestaat uit een aantal lijnen die tezamen een heuse hashtag lijken te vormen. Er is dus een klein kansje dat er nog een woord achter heeft gestaan. Het enige probleempje lijkt te zijn dat de tekening een kleine 40.000 jaar ouder is dan twitter. Oudheidkundigen leggen het daarom anders uit en zijn van mening dat de uitgestorven menssoort in staat was zich artistiek te uitten. Maar het kan natuurlijk zijn dat de archeologen logen.

Eerder al moest het beeld van de Neanderthaler als een primitieve woesteling worden bijgesteld, toen onderzoek aantoonde dat deze misschien wel over een groter intellect beschikte dan de moderne mens. Ook qua cultuur kon de oermens zich meten met de hedendaagse en enig overgebleven versie. Gebleken is dat ook zij hun doden begroeven, veredelde loombandjes droegen en er meer op hun dieet stond dan alleen gestoofde mammoet.