Johnny de Mol stopt met acteren

Johnny de Mol Houdt het acteren voorlopig voor gezien. "Het aantal acteerrollen dat op mijn lijf is geschreven, is schaars", zegt De Mol in Veronica Magazine. "Bovendien is er dan meteen een hap van vier, vijf maanden uit je agenda. Ik zou nu voor presenteren gaan."

De 35-jarige De Mol speelde in onder meer Vet Hard, Zwartboek en Patatje Oorlog. Hij is momenteel te zien als presentator van het tweede seizoen van SynDROOM, waarin hij mensen met een verstandelijke handicap helpt bij het verwezenlijken van hun ambities en dromen. Zo reist hij met een deelnemer naar Los Angeles om daar diens idool David Hasselhoff te ontmoeten.

Door het programma wordt hij geconfronteerd met de moeilijke vraag of hij zelf een kind met het downsyndroom geboren zou laten worden, of dat hij de zwangerschap voortijdig zou laten beëindigen. "Als zoiets zich voor zou doen, beslis ik dat niet alleen, maar samen met mijn partner", legt De Mol uit. "Ik zou niet meteen 'nee' zeggen tegen een kind met het downsyndroom, maar ik zie door mijn programma wel in dat zulke kinderen een behoorlijke zorg voor hun ouders zijn."


Johnny de Mol stopt met acteren (Foto: Novum)