'Hogeschool stelt horlogeverbod in bij tentamens'

De Hogeschool Rotterdam stelt waarschijnlijk een horlogeverbod in bij tentamens. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. De maatregel heeft te maken met de zogenoemde smartwatches. De uurwerken lijken op gewone horloges, maar in werkelijkheid kunnen er tekstberichten mee worden verstuurd en worden gesurfd op internet.

Omdat studenten hierdoor het antwoord op een tentamenvraag kunnen opzoeken of kunnen communiceren met een medestudent, wil de hogeschool alle horloges in de ban doen. Om na het verbod toch enig besef van tijd te geven, worden in de tentamenruimten klokken opgehangen, meldt De Telegraaf.

Volgens de krant kan koepelorganisatie de Vereniging Hogescholen niet vertellen of de kwestie ook bij andere instellingen speelt. Zuyd Hogeschool in Limburg zou echter ook nadenken over een horlogeverbod, schrijft De Telegraaf. Bij een aantal opleidingen is daar kortgeleden al besloten om horloges te bannen uit het toetslokaal.

Het definitieve verbod moet in Rotterdam nog worden goedgekeurd door de centrale medezeggenschapsraad. De school hoopt dat de maatregel bij de eerste tentamenperiode, eind oktober, van kracht is.