Postbode ontslagen na dumpen rouwbrieven

Een postbode die eind juli in Zaandam een lading rouwbrieven heeft gedumpt, is door PostNL ontslagen en kan rekenen op vervolging in de rechtbank. Dat meldt het Noordhollands Dagblad maandag. De post werd gevonden in een vuilcontainer bij een snackbar.

De 45 brieven waren op het moment dat ze werden gevonden anderhalve week te laat bezorgd. De verantwoordelijke postbode kon snel worden achterhaald. Het zou volgens het Noordhollands Dagblad gaan om iemand die al langer bij de post werkte. De bezorger had volgens PostNL geen verklaring voor zijn actie.

Het bedrijf stelt dat het de eerste keer is dat er rouwpost is gedumpt. "Het gaat om een unieke situatie. De verantwoordelijke bezorger heeft ons vertrouwen enorm geschaad. De andere bezorgers hebben ook laten weten dat ze dit afschuwelijk vinden", aldus een woordvoerder tegen de krant.

PostNL heeft naar aanleiding van het incident een extra controlemoment ingevoerd voor de bezorging van rouwpost. Postbodes moeten vanaf nu na de bezorging schriftelijk en mondeling bevestigen dat alles op het juiste adres is aangekomen.