Naakte feministe kakt op IS-vlag

De Egyptische feministe en activiste Aliaa Magda Elmahdy postte zaterdag een (behoorlijk ranzige) foto op Liveleak, waarop ze uit haar vagina bloedt op een IS-vlag. Een andere feministe poept tegelijkertijd op dezelfde vlag terwijl ze haar middelvinger opsteekt.

Dat meldt de blog BareNakedIslam (what's in a name). Hoewel ze de foto niet van een bijschrift voorzag, bedoelt ze de uiting vermoedelijk kritisch richting de Islamitische Staat (no shit). De 23-jarige dame is namelijk fervent anti-religie.

In Egypte is rond de 95 procent van de vrouwen tussen 18 en 49 besneden. Of Elmahdy met haar bebloede vagina daar naar verwijst of naar de veelvoorkomende verkrachtingen van vrouwen door IS-leden, is niet bekend.

Volgens BareNakedIslam hebben diverse Arabische media de foto niet gepubliceerd omdat op de IS-vlag de tekst 'er is geen god behalve Allah' staat. Daarop bloeden en poepen is in dat geval niet zo netjes.

De (zwaar NSFW-)foto is hier te bekijken.

Update 23.25 uur: 
Het bronbericht tastte wat betreft Elmahdy's bebloede geslachtsdelen in het duister. De Times of Israel geeft echter aan dat ze op de foto menstrueert - een veel grovere belediging voor IS-radicalen dan met ketchup simuleren dat ze verkracht of besneden is. Of zoals FOK!user Tinkepink samenvat: "Een sterker symbool dan een vrouw, naakt, bloedend (onrein) en poepend op een dergelijke vlag kan ik me nauwelijks voorstellen. Qua zeggingskracht vergelijkbaar met de onthoofdingsvideo."