'Stem op niet-moslim is een zonde'

De burgemeester van de Londense voorstad Tower Hamlets vindt het 'een zonde' als moslims op een ander stemmen dan hun eigen burgemeester, meldt de Times. 

De goede man, Lutfur Rahman, is de eerste islamitische burgemeester in het Verenigd Koninkrijk. Hij ziet het als een 'religieuze plicht' van moslims om op hem te stemmen. Rahman lijkt daarmee helaas van mening te zijn dat het geloof van een kandidaat er meer toe doet dan zijn of haar politieke standpunten.  

Volgens door Rahman opgestelde documenten wacht er in het leven na dit leven een straf voor het stemmen op de niet-islamitische Labour-kandidaat John Biggs.

Rahman won de burgemeestersverkiezingen in mei met een nipte 3000 stemmen. Omdat er signalen zouden zijn van fraude wordt er opgeroepen de verkiezingen over te doen.

Zo zou er bij stembussen zijn geroepen dat 'de islam in gevaar is.' "Je moet Lutfur stemmen omdat je anders geen goede moslim bent."

Een woordvoerder van Rahman ontkent alles en zegt dat er sprake is van kwaadaardige, onjuiste beschuldigingen die nooit bewezen zijn. "We zien er naar uit dit in de rechtszaal uit te vechten." 

Hoewel 'Tower Hamlets' klinkt als een gemiddeld level in Rollercoaster Tycoon, is het er bepaald geen pretpark. 


Het wél vrolijke Alton Towers.