Krokodil 'Michael Jackson' doodde visser

De krokodil die maandag in Australië een visser greep voor de ogen van diens vrouw, blijkt een bekende albinokrokodil met de naam Michael Jackson. Dat heeft het Australische persbureau AAP dinsdag gemeld.

Het 4,5 meter lange reptiel sloeg toe in de Adelaide-rivier toen de 57-jarige man zijn vastzittende vislijn wilde losmaken. Tijdens de zoektocht naar de visser werd de krokodil doodgeschoten en wisten agenten het lichaam van het slachtoffer te bergen.

"Ze hebben adequaat gehandeld door hem dood te schieten, maar het is heel erg jammer', aldus krokodillenkenner Adam Britton van de Universiteit van Darwin. Albinokrokodillen zijn volgens hem 'ontzettend zeldzaam' en Michael Jackson was een grote attractie voor de vele toeristen, die op boten de Adelaide-rivier opgaan om de enorme krokodillen te bekijken en te voeren.

Volgens Britton was het helaas noodzakelijk om Michael Jackson af te schieten. Krokodillen die hebben 'uitgevonden' dat ze een mens kunnen grijpen, zullen dat mogelijk opnieuw proberen, wat ze met name in een toeristengebied gevaarlijk maakt.

Krokodil'Michael Jackson' doodde visser
Krokodil 'Michael Jackson' doodde visser (Foto: ANP)