Martin Garrix wil koude douche voor koning

Als het aan Martin Garrix ligt, krijgt ook koning Willem-Alexander een bak ijskoud water over zich heen. De 18-jarige dj daagde de koning uit voor de zogenoemde Ice Bucket Challenge. Sterren van over de hele wereld laten zich onderdompelen in ijskoud water voor het goede doel.

Garrix liet zelf op Ibiza een bak water over zich kieperen. De dj, die net als alle andere deelnemers met de actie geld inzamelt en aandacht vraagt voor de neurologische ziekte ALS, werd uitgedaagd door zijn collega's Tiësto, Nicky Romero en Steve Aoki. Garrix, die vorig jaar een grote hit scoorde met Animals, belooft ook geld over te maken.

"Gisteren ontplofte mijn Twitter omdat Tiësto mij had genomineerd", laat Garrix weten. "ALS is een vreselijke ziekte en als ik door middel van een leuk filmpje awareness kan creëren, doe ik dat natuurlijk graag. Uiteraard hoop ik dat ook koning Willem-Alexander op mijn nominatie ingaat."

Naast Willem-Alexander nomineert Garrix ook Ed Sheeran en dj Dillon Francis. Het trio heeft 24 uur de tijd om een bak water over zich te laten gooien. Garrix is bepaald niet de enige die een koude douche nam voor het goede doel. Onder anderen Britney Spears, Steven Spielberg, Lady Gaga en Oprah Winfrey gingen de dj voor.

Ook Charlie Sheen deed mee aan de actie, maar hij had geen zin in koud water over z'n kop. Hij stortte een bak vol dollarbiljetten over zich heen en droeg tienduizend dollar bij.