Lowlands is begonnen

En ja hoor, A Campingflight to Lowlands Paradise is nu toch echt begonnen. Blood Red Shoes, Dan Croll en Glass Animals openen het festival in respectievelijk Alpha, India en X-Ray.

Voor zij die het niet kennen (en dus al jaren onder een steen leven), een korte omschrijving van wat Lowlands nu eigenlijk inhoudt. Elk jaar komen 55.000 mensen bij elkaar op een grasveld naast Wailibi om met z'n allen te genieten van drie dagen muziek, cabaret, film en andere cultuur. Doorgaans zijn deze mensen lid van een (of meerdere) van de volgende stereotypes: langharig werkschuw tuig, hipster, scholier (mbo), cursist (hbo), student (wo), dertiger die zijn/haar jeugd wil terugvinden, de eeuwige hippie, campingbezoekers die alleen komen om te neuken en uiteraard de gebruikelijke midlifende babyboomer.

De weersverwachtingen voor dit weekend zijn niet gunstig voor de festivalbezoekers. Er worden buien verwacht en de temperatuur zal niet of nauwelijks boven de 20 graden uitkomen.

Belangrijke namen die dit jaar acte de présence geven zijn; Snoop Dogg/Lion, Queens of the Stone Age, The Kik, Typhoon en Portishead.

Ten slotte nog een waarschuwing voor zij die maandagochtend aanstaande in het openbaar vervoer zitten: de gemiddelde festivalbezoeker neemt het doorgaans niet heel erg nauw met de persoonlijke hygiëne (al dan niet als uitzondering). Hoewel dit voor hen meestal inhoudt dat ze een heel treinstel voor zichzelf hebben, is dit kenmerk niet heel bevordelijk voor het reisgenot van de overige forenzen. U zijt gewaarschuwd.