[Sportblog] Stybar bijna naakt & doelpuntenrecord in Zweden

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Nieuw record in Zweden, speler scoort 21 keer in één wedstrijd
Yanick Djouzi Manzizila heeft een bijzonder record neergezet in Zweden. Hij scoorde maarliefst 21 keer in één wedstrijd. De aanvaller speelde met zijn club Congo United tegen Balrog Bokyrka Södertälje IK op het zevende niveau van de Zweedse competitie. Het vorige record dateerde alweer uit 1958 en stond op achttien doelpunten in één wedstrijd.

Yanick Djouzi Manzizila speelt misschien ook wat laag voor zijn niveau. Hij doorliep de jeugdopleidingen van West Ham United en Sheffield Wednesday. Nadat hij bij Lille in Frankrijk niet kon doorbreken vertrok hij naar Zweden voor een nieuwe start. Dat heeft hem in ieder geval een plekje in de geschiedenisboeken opgeleverd.

En daarom volgen zoveel mensen 'Mevrouw Balotelli'
We hebben hier in het Sportblog al veel geschreven over Mario Balotelli en zijn vriendin Fanny Neguesha. Maar beelden zeggen vaak meer dan woorden. Neguesha heeft namelijk meer dan 250.000 volgers op Instagram. Dat is best veel voor iemand die niet direct wereldberoemd is. Maar nu snappen wij van FOK!sport inmiddels waarom ze zo massaal gevolgd wordt. Ze trakteert haar volgers regelmatig op foto's die weinig aan de verbeelding overlaten. Zoals bijvoorbeeld deze:

Umpire ziet het niet helemaal meer scherp
Tijdens het WTA-toernooi van Cincinnati zat het Sara Errani even niet mee. De umpire keurde niet alleen een bal af die duidelijk binnen was maar hij boorde ook nog eens het punt door haar neus. Errani ontstak direct in woede met een heftige discussie met de scheidsrechter tot gevolg. Dankzij Hawkeye kreeg de Italiaanse speelster wel gelijk wat betreft de bal die duidelijk in was, het punt kreeg ze er niet mee terug. De heftige discussie kun je hier bekijken op de site van Sport1. Eén troost voor Eranni, ze won de wedstrijd wel.

Fulham stuurt aanstaande bruidegom felicitatiebrief
Als voetbalclub behoor je ook aandacht te hebben voor je fans. Het Londense Fulham neemt deze taak wel heel serieus. Fulham-fan Mark Wilby stond op het punt zijn ja-woord te geven aan zijn vrouw. De Cottagers stuurden Wilby een humoristische felicitatiebrief waarin hem fijntjes op de moeilijke punten werd gewezen.

Hiervoor kijk je dus ook naar vrouwenvoetbal
Er wordt nog vaak wat schamper gedaan over vrouwenvoetbal. Maar dat is nergens voor nodig bewijst het volgende doelpunt. Een prachtige combinatie van de Franse vrouwen werd tijdens het WK onder 20 bijzonder mooi afgerond.

Het bijzonder mooie doelpunt (Bron: Vine)

Alec Deckers wint NJK tennis
Alec Deckers is Nederlands jeugdkampioen tennis geworden tot en met 14 jaar. De zoon van Richard Krajicek en Daphne Deckers was in Rotterdam als zestiende geplaatst en won in de finale van Amadatus Admiraal (1).

"Het is gelukt om Nederlands kampioen te worden en dat was mijn doel deze zomer. Ik ben heel erg blij met deze titel en heb ook lekker gespeeld", aldus Deckers. Pa Richard probeert zich zo min mogelijk te bemoeien met de trainingen van Alec, maar af en toe kan hij het niet laten om een opmerking te maken over de service en het volleyspel.

iPads komen er niet meer in op Old Trafford
Manchester United verbiedt vanaf dit seizoen iPads of andere tablets in haar stadion. Het zicht van de supporters zou belemmerd worden door fans die met hun tablets opnames maken. Daarbij komt dat er steeds meer zelf opgenomen beelden online komen van mensen die in het stadion filmen en foto's maken. Dat zou tegen het zere been van de beeldgerechtigden zijn.

De seizoenkaarthouders ontvingen een e-mail met daarin de volgende tekst: "We willen je op de hoogte brengen van nieuwe regels die gelden op Old Trafford. Fans kunnen niet langer grote elektronische apparaten (groter dan 15x10 centimeter) meenemen het stadion in. iPads en aanverwante tablets zijn dus per onmiddellijke ingang verboden. Ook grote tassen, camera's of grote flessen zijn niet langer toegestaan." Honkbalclub New York Yankees probeerde zo'n verbod volgens de Telegraaf al in 2010 uit. Maar ze moesten dat na twee jaar alweer terugdraaien.

Stybar bijna naakt aan de start
Zijn vorm had Zdenek Stybar wel meegenomen naar Nederland voor de start van de Eneco Tour. Zijn bagage was echter niet meegekomen naar de Lage Landen. Er was tijdens de reis wat fout gegaan waardoor zijn bagage kwijt was geraakt. Via Twitter grapte de Tsjech dat hij misschien naakt aan de start moest verschijnen. Sven Nijs zag dat niet zo zitten.