Beschietingen IsraŽl en Hamas 's nachts voortgezet

De beschietingen tussen Israël en Hamas zijn vrijdagnacht doorgegaan. Het Israëlische leger stelt meer dan twintig doelen te hebben getroffen terwijl militanten vanuit de Gazastrook raketten richting Israël bleven afvuren.

Een driedaags bestand liep vrijdag af zonder dat de partijen dichter bij elkaar waren gekomen. Na raketbeschietingen vanuit de Gazastrook, waarbij twee mensen gewond raakten, hervatte Israël de aanvallen op Gaza. Daarbij kwamen vrijdag al zeker vijf Palestijnen om het leven, onder wie drie kinderen.

De nieuwe gevechten zijn een klap voor de door Egypte ondernomen poging om de partijen tot een langer staakt-het-vuren te brengen. Hamas gaf aan verder te willen praten, maar Israël weigert te onderhandelen zolang het onder vuur ligt.

Sinds het begin van het offensief, dat een maand geleden begon, zijn zeker negentienhonderd Palestijnen om het leven gekomen en bijna tienduizend gewond geraakt. Aan Israëlische zijde sneuvelden afgelopen maand 67 personen, onder wie drie burgers.