Kort geding rond festival Appelsap van de baan

Het kort geding rond festival Appelsap gaat niet door. Dat schrijft de actiegroep die naar de rechter stapte om het hiphopfestival te laten verbieden vrijdag op Facebook. De groep vond het niet kunnen dat het Amsterdamse Oosterpark een hele week grotendeels werd afgesloten voor de opbouw van Appelsap. Ook zou het park veel te lijden hebben van het festival.

"De organisatoren van Appelsap hebben onze actiegroep er zojuist van kunnen overtuigen dat zij, in tegenstelling tot veel andere mega-evenementen, er voor dit jaar alles aan hebben gedaan om milieu en natuur te sparen in het Oosterpark", aldus de groep, die zich Omsingeling Oosterpark noemt.

In een gezamenlijke verklaring zeggen Appelsap en de actiegroep de aandacht te willen vestigen op Verdubbeling Oosterpark, een project waarbij het park zich uitbreidt. "Omsingeling Oosterpark heeft Appelsap aangegrepen om aandacht te vragen voor het project verdubbeling Oosterpark en de daarmee gepaard gaande bomenkap. De gezamenlijke verklaring is voldoende aanleiding voor de actiegroep om het kort geding tegen de gemeente in te trekken."

Appelsap wordt zaterdag gehouden. Het kort geding zou vrijdag dienen.