'IsraŽl breekt wapenstilstand na paar minuten'

Luttele minuten nadat Israël een eenzijdig staakt-het-vuren had afgekondigd heeft het leger een huis in Gaza-Stad gebombardeerd. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid van Gaza maandag gezegd, meldt Reuters. Het bestand zou zeven uur duren.

Bij de aanval raakten vijftien mensen gewond, onder wie meerdere kinderen. Een woordvoerder van de Israëlische krijgsmacht zegt de berichten te onderzoeken.

De wapenstilstand werd maandagochtend aangekondigd en gold voor de hele Gazastrook, met uitzondering van het gebied rondom de zuidelijk gelegen stad Rafah. Gaza-Stad ligt aan de andere kant van de strook. Het Israëlische leger waarschuwde van tevoren dat Israël de aanvallen zou hervatten als Hamas of andere Palestijnse strijdgroepen het bestand zouden schenden.

Het Israëlische offensief op Gaza ging ruim drie weken geleden van start. Sindsdien zijn meer dan 1800 Palestijnen om het leven gekomen. Aan Israëlische zijde sneuvelden tot nu toe ruim zestig personen. Israël heeft sinds het begin van de operatie meer dan 4600 luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd. Uit Gaza werden meer dan 3200 raketten op Israël geschoten.