FOK!kers doen hulpaanvraag voor dorpelingen Oekraïne

Crew en community van nieuwssite FOK.nl zijn een initiatief gestart om empathie te tonen voor de direct betrokkenen van de crash-site van vlucht MH-17 in de Oekraine. Hiervoor werd een formele hulpaanvraag gestuurd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De initiatiefnemers zijn hiertoe aangezet na observatie van verschillende media waarbij tot de conclusie werd gekomen, dat het een kans is voor Nederland als land om pro-actief onze dankbaarheid en medemenselijkheid te tonen voor zowel de hulp als de traumatische ervaringen van de direct betrokkenen, de dorpsbewoners van Hrabove, Rozsypne en Petropavlivka in de Oekraine, zodra er een missie plaats gaat vinden vanuit de Nederlandse overheid.

De FOK!kers staan open om samen te werken met eventuele humanitaire organisaties, met als doel een stukje medemenselijkheid te tonen aan de inwoners van bovengenoemde dorpen.

Update 23.35 uur
Wij willen hierbij uitdrukkelijk vermelden dat het niet gaat om een inzamelingsactie. Het doel is om aandacht voor de getraumatiseerde bevolking te krijgen bij de juiste mensen en instellingen.