Kiev ontkent gevechten omtrek rampplek

Volgens het zelfbenoemde pro-Russsische ministerie van volksgezondheid van de regio Donetsk hebben hevige gevechten met het Oekraïense leger in de stad Horlivka zondag minstens dertien mensen het leven gekost. Maar de regering in Kiev ontkent de berichten.

In het rampgebied in die regio maken pro-Russische separatistische rebellen de dienst uit. Ook internationale waarnemers zeggen dat er zondag strijd is geleverd, meldt het ANP. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Pavlo Klimkin, ontkent evenwel dat Kiev daar ten strijde is getrokken.

De rebellen zeggen echter dat er slachtoffers zijn waaronder zeker twee kinderen van respectievelijk één en vijf jaar oud. Ook zouden er ten minste vijf gewonden zijn gevallen. Vier van hen zijn in het ziekenhuis opgenomen, aldus de separatisen.

Horlivka ligt een kilometer of veertig ten noorden van Donetsk en ongeveer zestig kilometer ten noordwesten van het terrein waar vlucht MH17 is neergestort. De Oekraïense veiligheidsraad zei eerder zondag dat Oekraïne de rampplek wil heroveren.