Arie Boomsma is weer vrijgezel

Arie Boomsma is weer beschikbaar. De presentator heeft zijn relatie met actrice Samira Maas enkele maanden geleden zien stranden, valt te lezen in het homoblad Winq. "Het is me weer niet gelukt om een duurzame relatie aan te gaan", zegt hij.

"Het is moeilijk om iemand toe te laten, terwijl ik goed besef dat dat het anker is dat ik nodig heb", zegt de 40-jarige Boomsma. "Een vrouw die mij kan temmen en mijn vreemde leven begrijpt. Buiten de onrust, thuis de rust."

De tv-maker doelt op zijn razend drukke schema. Boomsma werkt momenteel bijvoorbeeld aan vier tv-programma's tegelijk. Hij is net gestart met de opnames van zijn nieuwe programma Alle Dagen Seks, een officieus vervolg op zijn klapper 40 Dagen Zonder Seks.

"Omdat ik er met mijn programma's zo vol in duik, vind ik het soms fijn om mijn dagen vol te plannen met oppervlakkige contacten", geeft Boomsma toe. "Dat is makkelijker dan investeren in de echte vriendschappen, waar je al je emoties op tafel moet leggen."

Boomsma zoekt ook een verklaring in zijn verleden, waarin hij nooit lang op dezelfde plek bleef wonen. "Daardoor ging ik relaties altijd aan met de wetenschap dat ik ze weer achter zou laten. Maar nu ik geworteld ben in Amsterdam, merk ik dat ik er langzaam beter in word."