Drukte op de wegen door uittocht vakantiegangers

Vakantieverkeer zorgt vrijdag aan het begin van de middag voor drukte op wegen naar het zuiden. Vooral op de A27 bij Breda richting Antwerpen en op de A2 bij Maastricht in beide richtingen was het aan het begin van de middag druk, meldt een woordvoerder van de ANWB.

Bij Amsterdam en in het midden van het land was sprake van lichte vertraging. In het hele land staat rond 14.15 uur volgens de Verkeersinformatiedienst zo'n 27 kilometer file.

In de loop van de middag wordt het mogelijk nog wat drukker, vertelt de ANWB-zegsman. "Maar het zal niet extreem druk worden."

Rijkswaterstaat roept weggebruikers tijdens het passeren van de colonne met slachtoffers van de vliegramp ook vrijdag niet te stoppen op de rij- en vluchtstroken. Ook langs de snelweg staan wordt ontraden, omdat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden.

"Het is vrijdag onder meer door vakantieverkeer drukker op de weg dan voorgaande dagen, daarom willen wij dit nu nog eens extra benadrukken", zegt een woordvoerder. Woensdag verliep het passeren van de colonne op veel plekken chaotisch en onveilig omdat veel mensen op de weg gingen staan en automobilisten op de weg stopten om uit hun auto te stappen.

De colonne gaat vrijdag, net als woensdag en donderdag, vanaf 16.00 uur vanuit Eindhoven over de A2 en A27 naar Hilversum. Enkele kilometers voor de colonne maakt de politie de weg vrij. In zuidelijke richting zijn de wegen open voor het verkeer, maar wordt de snelheid teruggebracht naar 70 kilometer per uur.